Purjehduksen alkeis- ja jatkokurssit Vääksyssä

Ilmoittaudu mukaan Etelä-Päijänteen Jollakeskuksen purjehduksen alkeis- ja jatkokurssille Vääksyn Majakkapaviljongilla!

Kurssit on tarkoitettu uimataitoisille 6-15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Jollakoulussa saat uusia kavereita ja opit purjehtimiseen liittyvät perusjutut muutamassa päivässä. Kurssin vetäjät ovat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kouluttamia lasten ja nuorten purjehduksen ohjaajia. 

Kesällä 2023 järjestetään alkeiskurssi kesäkuun aikana.
Kurssit järjestettiin päiväkursseina maanantaista torstaihin (4 päivää)  klo 9.00-15.00 Vääksyn Majakkapaviljongilla. Yhteiskuljetuksia lähialueelta saattaa olla mahdollista järjestää tarpeen mukaan. 
 
 
 
Alkeiskurssilla opitaan turvallisen jollapurjehduksen alkeet sekä tutustutaan veneilyyn ja vesillä oloon monipuolisesti ja hauskasti sekä yleensä uidaan myös paljon. Alkeiskurssilla opetellaan   Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n  Vihreän taitomerkin Startti-osuuden taitoja. Vihreän taitomerkin seuraavan osuuden voi suorittaa alkeiskurssiin jälkeen osallistumalla harjoituksiin, jatkokurssille tai leirille. 

 
Ohjelmassa mm.
- pelejä ja leikkejä ulkona, rannassa ja vesillä, vedessä
- tutustumista Päijänteeseen ja vesillä oloon
- purjehduksen ja veneilyn perusteita hauskasti ja turvallisesti
- opetellaan ohjaamaan pientä jollaa itsenäisesti radalla
- luetaan tuulta ja säätä
- kavereita ja hauskaa yhdessäoloa

 

Jatkokurssi järjestetään viime vuonna tai alkeiskurssilla aloittaneille tai muuten vaan perusteiden kertaamista toivoville junioreille jatkokurssin. Jatkokurssilla kerrataan perusteet, muistellaan mieleen talven aikana unohtunut ja opitaan lisää taitoja. Jatkokurssilla keskitytään junioreiden tasosta riippuen Vihreän taitomerkin Tsemppi tai Sinisen Spurtti -taitojen harjoitteluun. Pidetään tietenkin edelleen hauskaa samalla! 

Kurssien hinta oli 150€ sisältää lounaan, opetuksen, materiaalit sekä purjehduskaluston käytön ja jäsenyyden seurassa (sis.vakuutus). Jos perheesi tilanne on sellainen, että osallistumismaksun suuruus on este osallistumiselle - olethan yhteydessä! 

Jollakoulun jälkeen olet lämpimästi tervetullut mukaan EPJ:n toimintaan ja osaamisesi perusteella sijoitamme sinut oikeaan tasoryhmään.

_mgl7883.jpeg

Lahden pursiseura järjestä myös purjehduskursseja Lahden Myllysaaressa.